Artikkelarkiv

Nyhetsbrev

Forlagskalender

Filmklipp

Trailer til filmen "Kongens nei"
Bok lagt til i handlekurv

Jaybird – en perle
Publisert tirsdag 16. desember 2014 av Elen Zickfeldt

Lille Jaybird bor alene i et enormt hus med sin sengeliggende mor. Ensom og vettskremt vandrer han fra rom til rom med portretter av avdøde slektninger som stirrer på ham fra støvete vegger. Dører og vinduer er låst og spikret igjen. Det gjelder å være stille for ikke å bli avslørt, for utenfor lurer de morderiske og grusomme. Men virkeligheten kan ikke stenges ute for alltid, og en dag banker det på ytterdøren …


I denne grafiske romanen er hvert bilde et lite kunstverk i seg selv. Dialogen er knapp, men Lauri Ahonens uttrykksfulle strek skildrer Jaybirds indre liv like overbevisende som noen tekst kan beskrive.


Boken er utgitt i en rekke land og vant den finske tegneserieprisen i 2012. I oktober vant boken pris for "Beste grafiske roman" i Lucca, Italia. "Grand Guinigi" er en av de mest ettertraktede prisene i Italia, en tegneserienes Oscar.

Anmeldere omtaler den som "et mesterverk", "et praktstykke", "umulig å glemme" og "en perle for elskere av grafiske romaner".

 

«Jaybird - Redet er en utrolig vakker tegneseriebok med en lett uhyggelig atmosfære». Trond Sätre, Serienett.no Les anmeldelsen her

 

Boken kan kjøpes i nærmeste bokhandel, på nett eller her.

 

 

 

Vega Forlags katalog 2017

Vega Forlag katalog 2015
Vega Forlag katalog 2017

Bestselgere