Artikkelarkiv

Nyhetsbrev

Forlagskalender

Filmklipp

Trailer til filmen "Kongens nei"
Bok lagt til i handlekurv

Flott anmeldelse av Norsk pop & rockleksikon
Publisert mandag 18. november 2013 av Elen Zickfeldt

Her er anmeldelsen til Geri Rakvaag i Dagsavisen:

Sju år er gått siden den første utgaven av Norsk Pop & Rock Leksikon. Sju år er like lenge som verden levde med The Beatles, en liten evighet i popmusikken. Derfor kommer nå en ny utgave, oppdatert av Jon Vidar Bergan, som ikke var involvert i den første. Kanskje fordi han selv på denne tida egenhendig skrev «Store rock- og pop leksikon», med hele den internasjonale oversikten.

Arbeidet med dette praktverket ble startet av Jan Eggum, som etter mange års iherdig innsats fikk ferdig en liten kultur- skatt. Her var egne artikler om 1.500 navn, hele den norske platehistorien, danse- band, death metal og gamle revystjerner i skjønn forening slik at vi i rask alfabetisk rekkefølge kan lese om Bugges Firo fulgt av Burzum, Lalla Carlsen av Carpathian Forest, mens Gazpacho siden sist har sneket seg inn mellom Gatas Parlament og duoen Gerd og Otto.

600 sider er blitt til 750. 140 nye navn er lagt til, over et bredt spekter, slik at Susanne Sundfør, Moddi, Todd Terje, Team Me alle er en del av den store oversikten. Men ikke Ylvis, sannsynligvis fordi de aldri hadde gitt ut plate før denne boka kom ut.

Ellers er det gjort en rekke korreksjoner siden sist. Vi kan bekrefte at alle faktiske innvendinger vi hadde sist er blitt rettet, slik at f.eks. «Marit og Marion synger kjente barnesanger» er kommet med i diskogra- fien til M2M. Og Raga Rockers nå får nå litt større plass enn bergensgruppa Radiofan- tomene. Fortsatt savner vi likevel gruppa Lillemor, som laget et av de beste norske albumene vi vet om. Så mye rart som ellers har fått plass hadde det vært på tide å ta dem med i den store oversikten.

Nytt siden sist er at stadig flere av de omtalte platene fra norsk pophistorie er lett tilgjengelige på EDB-spillere. Nå går det an å sitte her og bla i boka, høre, få assosiasjoner, og høre enda mer. Noe gammelt og godt fra Bergeners? Noe nytt med Fjorden Baby? Her er mer enn nok å ta av.
GEiR RAKVAAG, Dagsavisen

Vega Forlags katalog 2017

Vega Forlag katalog 2015
Vega Forlag katalog 2017

Bestselgere